Nepozabna Noč  v vrtcu Stročja vas

V četrtek, 18. januarja 2024, so vzgojiteljice skupaj z otroki pripravile nepozaben večer in noč, ki je bila posebna izkušnja za otroke in tudi njihove starše. Dogodek je bil poln raznolikih dejavnosti, ki so otroke popeljali v svet domišljije, smeha, plesa in okusnih dobrot.

Večer se je začel s pravljično jogo pod vodstvom Tatjane Baligač. Otroci so se odpravili na čarobno potovanje skozi zgodbo in gib, ki so krepili ne le njihova telesa, temveč tudi njihovo domišljijo. Spoznali so tudi instrumente kot so dežna palica, Tibetanske (pojoče) posode in Koshi zvonček, raztegljivo žogo,…

Po sprostitvi s pravljično jogo je sledila slastna večerja, ki jo je za nas pripravila kuharica Bernarda Semenič. Palačinke so bile pripravljene v različnih oblikah in obogatene z okusi Nutelle, marmelade, sladoleda in svežega sadja. Otroci so uživali v ustvarjalnem izbiranju svojih najljubših kombinacij in razvajali svoje brbončice.

Po okusni večerji je sledil vrhunec zabave – disko zabava. Vrtec je začel žareti v različnih barvah, medtem ko so otroci plesali in se zabavali ob ritmih najljubših pesmi. Svetlobne palčke so dodale čaroben pridih, ko so otroci plesali v ritmu glasbe, napolnjeni s smehom in veseljem.

Večer se je zaključil s sproščujočim delom programa. Otroci so se udobno namestili, da bi uživali v risanki in pravljici za lahko noč.  

Pravljična noč v Vrtcu Stročja vas je bila resnično nepozabna izkušnja za otroke in njihove starše. Obogatena z aktivnostmi, ki spodbujajo kreativnost, sprostitev in zabavo, je ta dogodek pustil nepozaben pečat v srcih vseh udeležencev.

Zapisala: Anita Žižek

(obiski 18 skupaj, 1 obiski danes)