Moto tedna otroke, ki je potekal od 2.10. – 6.10.2023 je bil »Zakaji in zatoji radovednosti«. Otroška radovednost nima meja, z njo otroci napredujejo, prihajajo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj.  Kadar so oz. smo radovedni, raziskujemo tisto kar nas zanima.

V tednu otroka smo zato na to temo pripravili kar nekaj zanimivih dejavnosti, ki smo jih povezali z bližajočim se rojstnim dnem vrtca.

Ponedeljek, 2. 10. 2023

Starejši dve skupini sta izvedli orientacijski pohod v gozd Lipnjak, ostali otroci pa sprehode po bližnji okolici vrtca.

Torek, 3. 10. 2023

Na igrišču vrtca so že zjutraj začeli pripravljati napihljivi igrali. Otroci so z nestrpnostjo čakali, kdaj bodo lahko šli na njih.  Da pa bi lažje čakali na igro, so vmes še izvedli nekaj različnih likovnih dejavnosti.

Sreda, 4. 10. 2023

Dan je bil namenjen izvajanju naravoslovnih poskusov. Otroci so imeli tudi možnost prehajanja iz skupine v skupino.

Četrtek, 5. 10. 2023

V četrtek je v našem vrtcu zadišalo po dobrotah. V vseh skupinah smo pekli različna peciva: mafine, čokoladne ježke, kvasenice, jabolčno pito in prleško gibanico. Pri peki so nam pomagali nekateri starši. V najstarejšo skupino pa so povabili gospo Nino Žuman, ki  je s pomočjo dijakov pokazala postopek priprave in peke prleške gibanice v lončenem pekaču.

Petek, 6. 10. 2023

Petek je bil športno obarvan. Najstarejša skupina se je v Ljutomeru udeležila že tradicionalnega Dneva športa za najmlajše. Ostale skupine otrok pa so izvedle športne igre na igrišču vrtca.

(obiski 102 skupaj, 1 obiski danes)