V torek, 13. 6. 2023 na prelep sončen dan smo se zaposleni, otroci, starši in ostali zbrali v telovadnici naše osnovne šole, kjer je potekala zaključna prireditev vrtca in slovo najstarejših otrok iz vrtca. Otroci najstarejše skupine so z vzgojiteljicami pripravili zgodbo avtorja Alekseja Tolstoja z naslovom Repa velikanka. Zgodba govori o dedku in babici, ki živita na svoji kmetiji. Nekega lepega jutra pa gresta na vrt, kjer posadita krompir, korenje, grah in fižol ter repo. Bliža se poletje in zelenjava dozoreva. Babica in dedek iz vrta pobereta ves pridelek, a ostane še jima ena velikanska repa na koncu grede. Nikakor je ne moreta izpuliti, zato za pomoč prosita svoje živali, ki živijo na kmetiji. Kljub pomoči jim repe ne uspe potegniti iz zemlje. Babica dobi idejo in se odpravi v kuhinjo, kjer se v past ujame lačna mala miška. Ravno z miškino pomočjo jim uspe izpuliti repo velikanko. Na koncu babica in dedek skuhata velik lonec slastne repe in vsi so jedli z veliko žlico. Ali ste vedeli? Lačna mala miška je pojedla največ od vseh.

Vseh pet skupin se je predstavilo z eno izmed nastopajočih živali v zgodbi.

  • Najmlajši otroci so zaplesali ob pesmi glasbene skupine Agropop – Ti si moj sonček, bili pa so oblečeni v kravice, kmete na traktorjih in dekle.
  • Otroci iz druge skupine oblečeni v pusjke, so zaplesali ob pesmi Čarovnika Grege – Pujs v mlaki.
  • Črne muce so bili otroci iz tretje skupine, odplesali so ob pesmi Nece Falk – Maček Muri.
  • Otroci četrte skupine so kot grahaste putke zaplesali s svojo koreografijo na pesem J.Geco – Chicken Song.
  • Najstarejši otroci pa so kot miške zavzeli Mišjo vas in plesali ob pesmi Romane Krajnčan – Mišja vas.

Ob Letu prleških vrednot in zelene pismenosti, ki ga je v letu 2023 razglasila Občina Ljutomer, smo na zaključni prireditvi sledili vrednoti – Moč sodelovanja. Ta se je glasila: Prav vsak, pa naj bo droben kot majcena miška, lahko kaj prispeva za skupno dobro.

Po nastopu vseh skupin nam je oče, deklice iz najmlajše skupine zaigral na harmoniko vsem znano polko Na Golici, otroci in zaposleni smo zaplesali in se poveselili. 

Sledilo še je slovo najstarejših otrok od vrtca. Otroci so povedali deklamacijo Spomini na vrtec, prejeli so priznanja, ki so jih dobili v tem šolskem letu  in portfolie iz vseh let, ko so obiskovali vrtec.

S prijetnimi občutki smo se družili še na igrišču vrtca, kjer smo se tudi okrepčali. 

Vsem otrokom in staršem želimo prijetne počitnice. Istočasno se vam želimo še enkrat zahvaliti za prijetno, spoštljivo ter vzajemno sodelovanje. Hvala.

 

Zapisala: Anja Makoter

 

 

 

 

(obiski 134 skupaj, 1 obiski danes)