Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so otroci danes, v ponedeljek, 24.4.2023, ob 10.45 varno prispeli v CŠOD Dom Planinka na Slivniško Pohorje. 

1. DAN
Danes smo se z otroki predšolske skupine odpravili na letovanje Vrtec v naravi na Slivniško Pohorje. Polni adrenalina, smo prispeli v dom Planinka, kjer nas je sprejela vodja ga. Aleksandra. Najprej smo se namestili v sobe. Otroci so se preizkusili v osnovnih vsakodnevnih veščinah: oblačenje posteljnine, zlaganje oblačil, urejanje osebne garderobe itd.
Seznanili so se z različnimi naravoslovnimi vsebinami: plezanje po umetni steni, seznanitev z astronomijo in pripravo raket. Kljub slabemu vremenu, smo se odpravili v gozd, kjer so se otroci seznanili in preizkusili v postavljanju bivakov. Vsi se počutimo dobro in vas vse lepo pozdravljamo.

2. DAN

Drugi dan letovanja nas je spremljalo lepo sončno vreme. Odpravili smo se do gorskega potočka in otroci so imeli možnost iskanja in ogledovanja vodnih živali postranice,  vrtinčarji z lupami. Iz dračja in debelejših vejic smo pripravili in zakurili ogenj. Ob uporabi garmina, smo iskali skriti zaklad. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod. Ker so otroci imeli še dovolj energije, smo večer zaključili z disko plesom. Staršem, bratcem in sestricam pošiljamo lepe pozdrave. 

3. DAN

Zadnji dan vrtca v naravi, smo pričeli z jutranjim prebujanjem ob telovadbi z elastičnimi trakovi.  Otroci so premagovali strah ob plezanju na umetni steni ter se preizkusili v streljanju z loki. Današnje aktivnosti so podoživeli ob likovnem ustvarjanju. Polni novih vtisov, doživetij in izzivov, se po kosilu vračamo nazaj v Stročjo vas in že nestrpno pričakujemo starše.

(obiski 660 skupaj, 1 obiski danes)