Tudi naš vrtec je vključen v projekt Zobni alarm. Dipl. med. sestri Mihaela Senčar in Janja Bradač Raj iz ZD Ljutomer sta nas obiskale štirikrat. Preko naših srečanj so se otroci naučili pravilne tehnike čiščenja zob in se seznanili z ustreznimi pripomočki za nego, spoznali so anatomijo ustne votline. Izvedeli so kako pomembna je vloga dlesni in jezika in kakšne bolezni lahko povzročajo zobne obloge.

Vsakemu od otrok smo priskrbeli zobno ščetko, vzgojiteljici pa sva skupaj z otroki izbrali dva dni v tednu, ko so si otroci po zajtrku ščetkali zobe. Menimo, da še je toliko bolj pomembno, da pravilnega ščetkanja naučimo prav otrok. Starši in vzgojitelji ter zobozdravstveni delavci smo pri tem za vzgled in podporo.

Otroci najstarejše skupine 5-6 let, smo  v torek 18. 4. 2023, uspešno zaključili projekt Zobni alarm. Nestrpno smo že pričakovali prihod maskot Lili in Luka. Otroci so ju pozdravili in jima predstavili ljudsko igro Gremo domu. Vsak otrok je dobil nahrbtnik in priznanje. Skupaj smo zaplesali ob pesmi Čisti zobki in se fotografirali.

Zelo smo bili veseli našega druženja in upamo, da bomo še imeli možnost sodelovanja pri  takih projektih.

Zapisala: Anja Makoter

(obiski 72 skupaj, 1 obiski danes)