Dan v gozdni igralnici Lipnjak

Zadnji junijski dan je v vrtcu Stročja vas potekal malce drugače kot po navadi. Odločili smo se, da ga bomo preživeli v naravi, v naši gozdni igralnici. Takoj po malici sta se v gozd odpravili mlajši skupini otrok, nato pa še otroci starejših dveh skupin. V vrtcu je ostala le skupina najmlajših, saj bi bila za njih  pot kar precej naporna.

V gozdni igralnici sta mlajši skupini praznovali dva rojstna dneva. Zapeli smo pesmi po želji otrok, nato pa še vsi skupaj s starejšimi otroki pesem Vse najboljše. Z nami v gozd se je odpravil tudi naš hišnik Srečko. Pripravil nam je kurišče in palice, ki smo jih uporabili za peko hrenovk.

Igra v naravnem okolju, najsi bo to gozd, polje ali vinograd, nudi otrokom veliko možnosti za učenje, ki jih v igralnicah vrtca ne moremo ponuditi. Bivanje na prostem je sprostitev tako za otroka kot za nas strokovne delavce. Opažamo, da se otroci med igro na prostem bolj sprostijo, več se med seboj pogovarjajo in si pomagajo. Starejši otroci so poskrbeli za to, da nam bo ta dan ostal v spominu, saj so igro v gozdu posneli in naredili tudi kar precej fotografij.

(obiski 94 skupaj, 1 obiski danes)