9. 9. 2021 smo se odpravili na pohod v Nunsko Grabo. Ta pohod je bil nekaj posebnega, saj nas je že v vrtcu obiskal gusar, ki nam je pripravil veliko gusarskih ugank in dogodivščin. Popeljal nas je v bližnji gozd Lipnjak, kjer so otroci iskali del zemljevida ob gusarski spremljavi, ki je odzvanjala v gozdu. Ko smo našli del zemljevida, smo ga ustrezno namestili k prvemu delu, ki smo ga že prej našli v garderobi vrtca.

Nato smo s pomočjo zemljevida in kompasa nadaljevali pot do ribnika, kjer se je skrival tretji del zemljevida, ki nam je razkril, da se bližamo cilju. Tam smo lahko pri prijetni gospe nahranili ribe v ribniku.

Potem smo prišli do ladje, ki je bila pravi spektakel. Ladjo je Mihčev oče izdelal sam in vse, kar je sledilo, je bil plod izrednega dela in ustvarjalnosti še iz otroških sanj gospoda Bogdana. Tam smo si morali podrobno ogledati zemljevid, ki je razkril, kje se skriva zaklad. Pridno smo izmerili korake, kopali in prišli do čokoladnih zlatnikov.

Na ladji smo našli ključ, ki je odklepal skrinjo. Prijetno smo se posladkali, na ustno harmoniko in harmoniko na meh pa nas je spremljal Mihčev dedek.

Obiskal nas je tudi vietnamski pujs; otroci pa so si lahko ogledali še koze, kokoši, kužka …

V prijetnem vzdušju in z bogatimi izkušnjami smo se zahvalili družini Bratinščak Slapnik, ki je na zelo zanimiv način nam vzgojiteljicam in še posebej otrokom pričarala res neverjetno gusarsko zgodbo.

Hvala!

Vzgojiteljice vrtca Stročja vas: Monika Leštan, Darinka Brumen, Mojca Stajnko

(obiski 20 skupaj, 1 obiski danes)