Težko pričakovan dogodek, Noč v vrtcu, se je odvil, v torek, 04. 05. 2021. Sprva je kazalo, da nam bo našo astronomijo, kakor že mnoge zanimive dejavnosti v vrtcu, preprečil virus Corone, pa ni. Ob upoštevanju vseh smernic NIJZ-ja in ob ukradeni, jasni noči, nam je končno uspelo. Juhuhuuuuu…..

Starši so pripeljali otroke v vrtec med 17.30. in 18.00. uro. Tam sva jih pričakali vzgojiteljici Simona Škrlec in Marica Fijavž, ob pol osmih pa sta se nam pridružili še vzgojiteljica Alenka Antolič in učiteljica fizike na naši šoli, Tadeja Jurkovič. Kakšno uro časa si je za nas odtrgala še naša ravnateljica Mateja Leskovar.

Dogajanje smo otvorili s pospravljanjem osebnih predmetov: nahrbtnik s pižamo, ljubkovalno igračo za spanje, krtačo za zobe in z oblačili za sredo zjutraj. Pospravili smo jih na naša ustrezna mesta v veliki prirejeni spalnici, v večnamenskem prostoru.

Sledile so igre in dejavnosti seznanjanje otrok z vesoljem, sateliti, planeti, našim planetom zemljo, njenim vrtenjem okrog svoje osi in okrog sonca ter posledicami vsega tega.

Ko smo začutili lakoto, smo si sami pripravili večerjo. Dogajalna vročica je naraščala ob prihodu učiteljice, ki je z otroki, ob pomoči daljnogleda in teleskopa, opazovala večerno in nočno dogajanje v okolici in na nebu.

S eksperimentom izstrelitve rakete (balon, vrvica, cevka, lepilni trak), smo si privoščili še »potovanje v vesolje«.

Čisto na koncu dogajalnih aktivnosti smo si v šolski telovadnici privoščili disco ples z lučkami….

Zaključek večera je bil med deseto in enajsto uro. Kot na taborjenju, smo pozabili na tuširanje, umili smo le zobke, oblekli pižame in legli k počitku. Da nismo preveč pogrešali  maminega in očkovega poljubčka, smo se v sladke sanje zazibali ob gledanju dve nežnih risanih pravljic za lahko noč.

Nekaj otrok je zaspalo pred koncem, ostali pa hitro za njimi. Mogoče smo imele malo manj mirno noč le vzgojiteljice. Ampak za naše otroke naredimo vse, skoraj vse….

Popoldne naslednjega dne, smo z veseljem pričakovali svoje drage starše. Prijetno utrujeni, predvsem pa oboroženi z mnogimi novimi izkušnjami in znanjem, smo jim skočili v objem.

 

Zapisala vzgojiteljica Marica Fijavž.

 

 

 

 

(obiski 190 skupaj, 1 obiski danes)