V našem vrtcu smo si zaposleni zadali prednostno nalogo za šol. leto 1016/17 naravoslovje in sicer izdelavo čutne poti na igrišču vrtca. Namen je bil, da  otrokom omogoča vsakodnevno razvijanje naravnih oblik gibanja s pomočjo različnih materialov in preko vseh čutil. Otroci vseh oddelkov vrtca,vzgojiteljice in starši so prinašali različne materiale.

Aprila je stekla akcija izkopa z bagrom, ki jo je izvedel Aljažev oče Marjan . Sledile so lesene obrobe, ki jih je oblikoval Markov in Jožetov oče Marko. Vmes nam je tudi nekoliko ponagajalo vreme.

Pravo akcijo smo izvedle vzgojiteljice z otroki, starši in hišnikom Srečkom. S polaganjem materiala kot so storži, les, tlakovec, kamenje, pesek, lubje, oblance, trsove veje… je čutna pot vedno bolj dobivala svojo podobo.

Ob takšnem učnem okolju se otroci soočajo z različnimi situacijami sprejemanja in doživljanja okolja, spoznavanje novih materialov preko svojih čutil, izražanja svojih občutij, predvidevanja, sklepanja, razmišljanja in spoznavanja novih pojmov.

Otroci so s svojim zanimanjem, otroško radovednostjo in radoživostjo pokazali, da je takšen način učenja in sprejemanja informacij še kako dobrodošel!

Koordinatorica

Darinka Brumen

(obiski 209 skupaj, 1 obiski danes)