V sklopu športnega programa Mali sonček, smo v vrtcu Stročja vas ob svetovnem dnevu družine, izvedli »igre brez meja«. Zaradi slabega vremena smo jih izvedli v telovadnici osnovne šole Stročja vas. Srečanje smo izvajali v popoldanskem času v obliki športnega popoldneva s starši. Vzgojiteljice smo pripravili sklop osmih družabno gibalnih/športnih iger, ki so jih otroci izvajali s starši. Za vsako opravljeno nalogo so prejeli štampiljko. Otroci, ki sodelujejo v športno gibalnem programu Mali sonček, pa so si s pomočjo svojih staršev prislužili »sonček« v disciplini »igre brez meja«.

Zanimive gibalno-zabavne igre so pritegnile in razgibale vse majhne in velike udeležence, ki so s svojim aktivnim sodelovanjem dokazali, da so pravi športniki.

Ta dan smo izkoristili za podelitev priznanj bralnega Ostržka. Projekt smo izvajali vse leto. Vanj smo vključili tudi starše, ki so prebirali strokovno literaturo, sodelovali v klepetalnicah in v skupini svojega otroka sodelovali pri podoživljanju prebrane otroške literature.. Bralnemu Ostržku pa so se pridružile tudi strokovne delavke vrtca in prebrano strokovno delo posredovale sodelavkam na aktivih .

 

(obiski 8 skupaj, 1 obiski danes)