LETOŠNJI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V vrtcu Stročja vas smo že desetič organizirali tradicionalni slovenski zajtrk, za katerega so surovine tudi tokrat prispevali naši lokalni pridelovalci, domači kmetje.

Tako je po vrtčevskem hodniku tudi letos, čeprav v okrnjenih pogojih krize Covid 19, zadišalo po domačem kruhu, maslu, medu in seveda sladkem domačem mleku.

Praznovanje smo si tokrat popestrili s filmčkom, ki ga je pred svojim čebelnjakom, posebej za nas, posnela pristavska čebelarka, gospa Petra Rižnar. Dan pred zajtrkom smo posnetek naložili na spletno stran vrtca, da so si ga pravočasno lahko ogledali tudi naši otroci, ki so v teh Corona časih doma, v svojih družinah. Na tak način smo jih spodbudili, da si, kolikor je le v njihovi moči, tradicionalni slovenski zajtrk privoščijo tudi doma.

Ker nas je naša čebelarka povabila, da na temo medenega zajtrka tudi kaj lepega narišemo, risbice pa pošljemo na njen naslov, smo se seveda z veseljem odzvali povabilu. Na tak način smo otroci v vrtcu, kakor tudi tisti doma, sodelovati v njeni nagradni igri s sladkim presenečenjem.

Tradicionalni slovenski medeni zajtrk je za nami, energijo usmerjamo novim decembrskim izzivom nasproti, vam pa  prilagamo na ogled nekatere naše »predšolske zapise«, risbe, ki so nastale v okviru petkovega dogajanja.

Zapisala vzgojiteljica Marica Fijavž.

 

POVEZAVA DO VIDEOPOSNETKA:  ČEBELARSTVO RIŽNAR PRISTAVA

 

(obiski 59 skupaj, 1 obiski danes)