V sredo, 25. 9. 2019 so nas v dopoldanskem času obiskale vzgojiteljice, profesor in ravnateljice iz širne Nemčije v sklopu projekta Erasmus +. Obiska se je udeležilo trinajst udeležencev.

Ravnateljica Mateja Leskovar Polanič in vzgojiteljica Anita Žižek sta jih sprejeli in povabili v prostore vrtca, kjer so si najprej ogledali dva video posnetka. Prvi je nastal v sklopu projekta Erasmus + na OŠ Stročja vas in prikazuje predstavitev šole oziroma celotnega zavoda, drugi posnetek pa je nastal ob 50. letnici vrtca. Ob ogledu so dobili kratek vpogled v dogajanje na šoli in v vrtcu. Predstavitev je potekala v nemškem jeziku. Ravnateljica Mateja Leskovar Polanič je predstavila zavod, projekte, medvrstniško mediacijo, dejavnosti, ki potekajo na šoli, in področja, na katerih so otroci zelo uspešni. Anita Žižek je predstavila delo vrtca ter jih seznanila z izkušnjami, ki jih imajo vzgojiteljice pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Ob tem je predstavila načine, oblike in metode dela, ki jih uporabljajo pri srečevanju z raznoraznimi izzivi in ovirami. Sledila so vprašanja gostov, ogled vrtca, šole, igrišča in sprehod do gozdne igralnice Lipnjak.

Poudarek je bil predvsem pri seznanitvi z delom vrtca, zanimalo jih je, kako poteka dan v vrtcu, delovni čas strokovnega kadra, odpiralni čas vrtca, normativi v skupini in delo vzgojiteljic. Čeprav je obisk trajal kratek čas, so jim orisali celotno sliko našega dela. Gostje so iz vrtca odšli polni vtisov, z veliko informacijami, prijetno razpoloženi in predvsem navdušeni, nad ogledom gozdne igralnice Lipnjak.

(obiski 18 skupaj, 1 obiski danes)